По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова

Източват три язовира в София (ОБНОВЕНА)

Валери Роев - вторник, 13-03-2018 - 15:14

Контролирано се изпускат водите на три язовира в София - „Мрамор“, „Мърчаево“ и „Суходол 2“. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която вчера провери на място състоянието на водоема край село Мърчаево. Към момента няма опасност за преливане на реки и язовири в столицата, увери Фандъкова. По думите ѝ контролираното изпускане на водите се прави, за да има свободен обем при по-силен дъжд и заради снеготопенето.

„Имаме организация за 24-часово дежурство за наблюдение, както над общинските язовири, така също и на реките и критичните участъци“, изтъкна още кметицата.

„Във връзка сме с „Напоителни системи", които поддържат по-голям свободен обем в язовир „Суходол 1". Това ни помогна при последния обилен снеговалеж да нямаме там проблеми", допълни Фандъкова. Друга мярка срещу наводненията, която се предприема в София, е почистване на речните корита. През миналата 2017 година са били почистени общо 172 речни участъка с обща дължина 117 км., включително и 5 километра от река Искър.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.