1500 лв глоба за побой над майка с лопата

Христо Христов - петък, 10-11-2017 - 13:18

1500 лв глоба ще трябва да заплати 45-годишен жител на казанлъшкото село Копринка, който на 30 октомври м.г. едва не убил майка си, нанасяйки й побой с дръжката на лопата.

Мургавият Метин К. дълго време успявал да се спаси от правосъдието като веднага след побоя заминал за чужбина. При поредното му завръщане обаче бил открит, арестуван и изправен пред Темида да отговаря за престъпното си поведение. Оказало се, че побоят е нанесен при действието на наложена му ограничителна заповед за въздържане от насилие и доближаване жилището на жертвата. Съдебната заповед била още от есента на 2012 година, никой обаче не е в състояние да каже дали и колко пъти е била нарушавана от изверга.

На територията на казанлъшката районна прокуратура само през т.г. са регистрирани три аналогични случая, като при две от досъдебните производства са били внесени обвинителни актове, а при един се е стигнало само до налагането на административно наказание по член 78 от НК.

В единият случай е имало и ефективна 4-месечна присъда спрямо обвиняемия Юсеин Ю., който на 4 декември м.г. разбил прозорците на жилище в родното си село и едва не убил живеещата с него на съпружески начала жена, от която имал две деца.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.