Комисар Георги Георгиев бе зам.-директор на ОД на МВР в Пловдив до днес

Закриха щата за зам.-директор в ОД на МВР в Пловдив

Агенция Монитор - вторник, 28-02-2017 - 18:32

Със същата заповед са съкратени и зам.-шефовете на дирекциите във Варна и Бургас

 

Пловдивската областна дирекция на МВР се оголва, след като днес щатът на зам.-директора  комисар Георги Георгиев бе съкратен. Заповедта от служебното правителство е била получена в дирекцията в Пловдив в късния следобед днес и влиза в сила веднага, научи Агенция Монитор.

В същото време директорът на ОД на МВР Христо Разсолков ползва болнични и 2000 униформени, които са на подчинение на пловдивската дирекция, са в неведение от кого ще получават заповеди за ежедневните си оперативни задачи. Подобно съкращаване на щата принципно трябва да отнеме месец, което в Пловдив няма как да се случи. 

Преди да заеме поста на зам.директор комисар Георгиев работеше в Икономическа полиция в Пловдив. Дали той ще се върне на старото си място все още не е ясно. Със сигурност обаче за рокади в пловдивската дирекция се заговори, след като служебното правителство пое властта и смяната на главния секретар Георги Костов. 

Във времето, в което настоящият служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов бе директор на ОД на МВР в Пловдив, неговият заместник бе пълен съименник на колегата си Георги Георгиев, чийто щат бе съкратен. През август 2015г. предишният зам.-директор Георгиев, който бе с над 30 години стаж в системата, подаде рапорт за пенсиониране. 

По информация на Агенция Монитор със същата заповед от днес са били закрити и зам.-директорските места на другите две големи областни дирекции на МВР в Бургас и Варна. 

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.