Сладкари забъркаха тирамису за Гинес

Румен Михайлов, „Монитор”, Южна Европа - понеделник, 12-02-2018 - 15:29

Сладкари от североизточната италианска област Фриули Венеция Джулия вписаха вчера в книгата за рекорди на „Гинес“ най-дългото тирамису – 266,9 метра! Десертът, който е измислен тъдява преди стотина години и в момента е най-известния в света италиански сладкиш, бе опнат из коридорите на МОЛ край град Гориция. Безкрайното тирамису с височина 8 сантиметра и широчина 15 сантиметра е било забъркано в течение на 24 часа от 30 майстори сладкари и още толкова техни помощници. За приготвянето му те са използвали 400 кг крем маскарпоне, 400 кг сметана, 48 000 бишкоти, 420 л кафе, 200 кг захар, 3000 яйца и 47 л сладко вино „Марсала“. Дългото опъване на сладкиша в МОЛ-а е било прооследено от стотици сеирджии, които са били възнаградени за търпението си с парче от него. То им е било дадено след като съдиите на „Гинес“ са засвидетелствали рекорда с измервателни уреди и фотокамери.

Тагове:  Гинестирамису

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.