НС дава над 82 000 лева за поддръжка на металните детектори

Агенция Монитор - четвъртък, 07-12-2017 - 18:05

Над 82 000 лева ще отдели парламентът за поддръжка на рентгеновите системи и металните детектори. Това стана ясно от обществена поръчка, пусната от администрацията на Народното събрания.

Самата поръчка е за 69 000 лева без ДДС и е за сервизно обслужване и ремонт на 8 системи и 8 металдетекторни рамки, каквито има на отделните входове на Народното събрание. Става дума за детекторите и във двете сгради на парламента – там където се провеждат пленарните заседания и в бившия Партиен дом, където са заседанията на комисиите и кабинетите на отделните депутати.

През проверка през детекторите минават всички посетители в парламента. Изключение от това правило са само депутатите, за които проверките не са задължителни.

За обслужване на системата парламентът ще наеме фирма, а желаещите да подадат оферта имат срок до 12 декември. В документацията по поръчката е записано, че задължително два пъти годишно рентгенови системи и металдетекторни рамки ще бъдат проверявани, а при повреда тя трябва да бъде отстранена до 24 часа.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.