Пеевски пришит от Фабриката за новини менте и към сделка с ТЕЦ

Агенция „Монитор“ - неделя, 05-11-2017 - 16:45

Фабриката за фалшиви новини фалира в задачата си непрестанно да пълни общественото пространство с лъжи за депутата и наш издател Делян Пеевски. Няма друго обяснение за намесването му в сложна конспиративна схема с две сюжетни линии – едната се пробва да го вкара в измислена вътрешнопартийна интрига, а другата – да му пришие сделката за ТЕЦ-Варна.
Автор на целия този тюрлюгювеч с ченгесарски привкус, разбира се, е не друг,а ДС флагманът на Фабриката за фалшиви новини - „Фрогнюз“, чийто собственик Огнян Стефанов е известен и като агент Академик на тоталитарните тайни служби. Тъй като най-успешната стратегия срещу интригите е да ги неглижираш с мълчание, то дори няма да се занимаваме с фантасмагористичния вътрешнопартиен сценарий, в който агент Академик и хората му се пробват да замесят издателя ни. Стратегията им да го прилепят към де що има сделки в тази държава е също толкова досадна, но пък документално оборима. Според поредната приказка от ДС-варианта на „1001 нощ“, видите ли, Пеевски стоял зад сключената преди дни сделка за ТЕЦ-Варна. За неизкушените от икономиката ще припомним, че централата беше продадена в изцяло частна сделка между доскорошния й собственик – енергоразпределителното дружество ЧЕЗ и варненската компания „Сигда“, предложила най-висока цена. Фирмата е собственост на дъщерите на един от бившите транспортни министри Данаил Папазов. Че издателят ни няма нищо общо не само с нея, а и с цялата сделка, както впрочем и всички останали, приписвани му от Фабриката за фалшиви новини, е лесно проверимо и документално видно в регистрите на страната. „Фрогнюз“ и присъдружните му сайтове знаят това, но явно се надяват, че лъжите им ще минат.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.