Аудиотеатър по поръчка

Агенция Монитор - петък, 03-02-2017 - 19:07

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Т. нар. „разследващ сайт“ на Фабриката за фалшиви новини - „Биволъ“, пусна нова серия от аудиотеатъра, придобил вече известност като „Двете каки“. Макар в края на миналата година единият от участниците в записите – адвокат Момчил Мондешки, да разкри, че те са пълни измислици, инсценирани от самите хора, чиито гласове се чуват на тях, и дори даде показания за това в Столичната следствена служба, „Биволъ“ продължава да изпълнява поръчката на кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев. И да пуска нови порции от фалшивите разговори, за да ражда псевдоскандали. В поредния файл се намесват синдиците на КТБ с човек на име „Делян“, който бил в колаборация с адвокат Иван Тодоров. Прави се внушение, че става въпрос за Делян Пеевски, макар фамилии да не се споменават. Неотдавна адвокат Иван Тодоров опроверга фалшивите твърдения, че има каквито и да било взаимоотношения с него. Всеизвестен факт е също, че Делян Пеевски никога не е бил акционер в КТБ, семейството му си е платило всички кредити, а самият той никога не се е разпореждал с активи на банката. С въпросните активи на банката се е разпореждал лично укриващият се в Белград Цветан Василев. Чрез свързани фирми, предимно кухи дружества, банкерът белец се е опитал да ги отклони в своя полза, за да попаднат у лица от близкото му обкръжение. „Биволъ“, чийто главен редактор Атанас Чобанов е подсъдим във Франция за клевета, обаче няма скрупули да произвежда фалшиви новини от измислени разговори с фалшиви твърдения.  

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.