Швейцария остави кучетата да лаят

Агенция Монитор - четвъртък, 11-01-2018 - 14:24

Швейцарското правителство забрани на собствениците на кучета да използват устройства, които пречат на техните питомци да лаят.

На състоялото се съвещание в сряда бяха внесени редица поправки във ветеринарните правила на страната, които имат за цел по-хуманното третиране на представителите на животинския свят.

Вече е забранено да се превозват в Швейцария омари в лед, а при тяхното готвене няма да бъде допускано те да се пускат живи във врялата вода. Те ще трябва да се умъртвяват предварително. Тези нови разпоредби бяха публикувани в сайта на правителството.

"Всякакви устройства, което пречат на кучетата да лаят и включващи се автоматично, когато животното издава звуци, вече ще бъдат забранени за употреба", се казва в съобщението. Въвеждат се и допълнителни мерки за пресичане на търговията с кучета, вкарани нелегално в страната. При тяхната продажба задължително ще трябва да се посочва адрес и да се дават сведения за произхода на животното.

Живите ракообразни, като омарите, не трябва да се транспортират в лед или в ледена вода. Водните обитатели трябва да се държат в тяхната естествена среда. Те трябва да бъдат зашеметявани, преди умъртвяването им.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.