Фейсбук слух за грипна епидемия зарадва ученици

Ели Крумова - вторник, 02-01-2018 - 14:43

Фейсбук слух за удължаване на зимната ваканция на учениците заради грипна епидемия паникьоса майки в Пловдив. Жените се чудеха да пускат ли на 3 януари децата си на училище, или не. Подвеждащата информация, че хлапетата няма да стъпват в класните стаи до края на тази седмица, била обхванала всички школа под тепетата. „И в моето училище се говори, че ще ни удължат ваканцията. Имало много болни от грип и за да не се разпространява заразата, трябвало да си останем у дома”, си говореха ученички от езиковите гимназии в Пловдив. Фалшивата „новина” порази и техни учители, които на свой ред се чудеха дали на 3 януари да бъдат в класните стаи, или ваканцията ще бъде удължена, както стана миналата година.

„Категорично няма данни за повишена заболеваемост от грип, няма причина ваканцията да бъде удължавана”, заяви зам.шефът на РЗИ в Пловдив д-р Аргир Аргиров. Според данните на РЗИ заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Пловдив е по-ниска от средната за страната, уточниха от здравната инспекция. Оттам съобщиха, че няма причина ваканцията на децата да бъде удължавана, но все пак здравните власти следят ситуацията със заболеваемостта, която е динамична за този сезон на годината. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.