Лампите са „вечнозелени светещи растения“.
boredpanda.com

Лампа ни показва „вените“ на вечнозелени цветя

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 13-02-2017 - 15:52

Дизайнерът Мариана Фернандез Фолдбърг е пресъздала клетките, които пренасят минерали и вода от стъблото до листата, в новото си изобретение, носещо името Light Plant. Процесът на усвояване на веществата е показан чрез „вените“ на цветята, а самата тя ги нарича „вечнозелени светещи растения“.

„Като дизайнер винаги съм се удивлявала от ботаническия свят, всяко растение притежава специфична красота, а тази красота изпълнява определени функции и необходимости“, споделя Фолдбърг. „Опитах се да пресъздам тази природа във всяка лампа и затова всяко светещо тяло е специално и различно. Всяко листо е прегънато, за да е както в природата“, допълва дизайнерката.

LED светлините в акрилните листа провеждат светлината през дължината на цялото растение.

Студиото на Фолдбърг се занимава с извличане на красотата от бита и да то пренесе в сферата на изкуството. Студиото носи името „Mar de Fe“ - Море от вяра.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.