Кольо Дългия убит с боен пистолет

Разстреляният готвач искал да напуска работа

Мария Атанасова - вторник, 19-04-2016 - 16:55

63-годишният готвач Никола Колев, който бе разстрелян от шефа си е искал да напуска работа. Това разкриха приятели на почерненото семейство. Той няколко пъти предупреждавал собственика на несебърския хотел "Принц Кирил", че не може повече да остане. Хотелиерът обаче отказвал да го пусне, заради което между двамата имало непрекъснато скандали. "Кольо Дългия казваше на Киро, че не е добре със здравето и затова напуска. Истината обаче беше, че човека не издържаше на тормоза и униженията", разказа близък на застреляния готвач. Хотелиерът Кирил Х. го тероризирал от години, напоследък започнал и да го бие, твърдят хората в Несебър. Миналото лято готвачът бил пребит, защото шефа му не харесал едно от рибните ястия, които приготвил.

От прокуратурата и полицията категорично отказват информация за причините, довели до жестоката екзекуция. Единственото, което се знае със сигурност, е че преди да проехти смъртоносният изстрел, убиец и жертва са се скарали жестоко. Неофициално се говори за три версии. Според едната хотелиерът е стрелял защото не харесал за пореден път ястията на готвача. Чорбаджията поръчал на Кольо да му приготви печено агне. Преди да седнат на софра в ресторанта на хотел "Принц Кирил", компанията се почерпила в заведение в Равда. Киро Х. пристигнал в собствения си ресторант заедно с бившия футболен бос Пламен Копчев и още един приятел. Поканил на масата и готвача Кольо. Започнали да вдигат наздравици, а в един момент решили да поиграят на карти и табла. Така изкарали няколко часа, докато изведнъж пламнал страшен скандал. Хотелиерът първо се подразнил от това, че пада на картите. После се заял, че агнешкото е сухо и недобре опечено. А накрая побеснял, когато се сетил, че готвачът му иска да напуска. Коя от всички разправии е вбесила чорбаджията до такава степен, че да грабне пистолета, никой не знае. Кървавата драма се разигра малко преди полунощ в неделя пред ресторанта на хотел "Принц Кирил". Готвачът е убит с един изстрел в сърцето, от боен пистолет калибър 9х19.

Всички от компанията били в нетрезво състояние. Стрелецът давал объркани и неадекватни отговори. Според запознати, не е изключено той да играе театър, за да се опита да избегне наказание като имитира временна невменяемост. Разследващи подозират, че освен алкохол, компанията може да е употребила и наркотици. От всички присъствали на кървавия разстрел са взети кръвни проби. Лабораторните анализи ще покажат какво и колко са консумирали.

Собственикът на хотел “Принц Кирил” е известен с опасната си агресия. Той често налитал на бой, щом пийнел. В повечето случаи без никаква причина. Другият му редовен номер бил да извади пистолета си и да стреля във въздуха. Понякога заплашвал с оръжието си и съвсем непознати хора. Имал си култов лаф, който често използвал: "Ще те думна и ще те излежа на Пампорово“!

"С този лаф беше известен в цял Несебър. Така демонстрираше, че е може да прави каквото си иска и има връзки да не лежи в затвора", коментират съседите му в курорта.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.