Alibaba ще продава автомобили от машина

Агенция Монитор - събота, 16-12-2017 - 14:37

Китайската компания Alibaba е доказала, че знае как да търгува с продукти, след като е една от най-големите компании за електронна търговия в света, а сега навлиза и в търговията с автомобили. Клиентите на Alibaba, които искат да закупят нов автомобил, скоро ще могат да вземат желания модел автомобил за пробно шофиране от гигантска вендинг машина наподобяваща котка.

Подреждането на автомобили във вендинг машини е подход използван на места, където няма достатъчно място за паркинги, но машината за автомобили на Alibaba изглежда насочена към клиентите, предлагайки им различен начин за покупка на автомобил, без това да се отнася за каквито и да било ограничения в пространството.
 

Компанията предоставя възможност,  когато клиент види автомобил на улицата да може да го сканира с помощта на специално приложение за смартфон. След това приложението представя марката и модела и насрочва пробно шофиране, веднага след като потребителят изпрати селфи и други лични данни.

Машината за продажба на автомобили разполага с терминалът за лицево разпознаване, който идентифицира клиента и предоставя избраният от него автомобил. Посредством приложението, клиентите могат директно да закупят автомобила или да насрочат пробно шофиране на друг модел. Що се отнася до котката, изглежда симпатично.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.