Снимка: NationalLibrary.bg/Levski

Награждават курсанти с тефтерчето на Левски

Иван Първанов - вторник, 25-07-2017 - 13:35

Най-добрите курсанти, отличници на „Випуск 2017” на Националния военен университет, ще бъдат наградени с фотокопие на тефтерчето на Апостола на българската свобода Васил Левски, чието име носи и университета. Това ще стане на тържествената церемония по присвояване на първото им офицерско звание „лейтенант”, утре сутринта в центъра на Велико Търново. Наред с тях сержантско звание ще получат и кадетите от Професионалния сержантски колеж.

Първенец на тазгодишния випуск е лейт. Борислав Тодоров от Русе, със специализация „Сигнално разузнаване е електронна война”. Той завършва обучението си с успех 5,81 и отличен 6,00 от държавните изпити и ще получи традиционата награда на една от ългарските банки в размер на 500 лв.. Освен него още 6 негови колеги завършват с успех от курса на обучение над 5,50 и от държавните изпити 6,00. те ще получат грамоти от началника на НВУ, бриг. ген. Пламен Богданов. Първенци на трите факултета: общовойскови, артилерия и авиация са съответно лейт. Пламена Гранджан, лейт. Стефан Димитров и лейт. Николай Бойчев. Първенец на сержантския колеж пък е мл. с-т Стайко Желев. Завършилите тази година курсанти са 53, а кадетите 48.


 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.