Журито с председател доц. Злати Златев е присъдило грамота на 9 от 44-те участници в изложбата на фондация „Пламък, сред наградените е и представилата се с цикъл графики в голям формат преподавателката в казанлъшката художествена гимназия Елеонора Атанасова.
Христо Христов

44 млади подредиха в „Байер“ 104 творби

Христо ХРИСТОВ - вторник, 16-01-2018 - 14:50

 

44 млади художници от Стара Загора, Казанлък, Раднево и Каварна подредиха 104 свои творби: рисунки, акварели, масло и пластики в култовата за старозагорци зала „Байер“ в рамките на провеждащата се за 19-и път януарска младежка художествена изложба. Инициатор на превърналата се в традиция проява е фондация „Пламък“, а журирането е поверено на местната група на СБХ с председател доц. Злати Златев. Това е може би най-многобройното  присъствие на автори през годините, коментира доц. Златев, който е категоричен, че не са допуснали никакъв компромис при подбора на платната. Радостното е че за пореден път се вижда приемственост, сред тазгодишните участници има синове и дъщери на творци, които са направили личния си прощъпалник от януарската изложба назад във времето.

В приятна традиция се е превърнало и участието на ученици от художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък. Сред тазгодишните деветима носители на грамоти е и преподавателката им Елеонора Атанасова, която е отличена за своя цикъл от графики. Редом с нея са още Дамян Баев, Биляна Генева, Мартин Бориславов и др.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.