Loop 3D отпечатва цяла партида

Агенция Монитор - четвъртък, 30-11-2017 - 14:28

През тази година се появиха нови 3D принтери, които могат да произвеждат непрекъснато модели благодарение на конвейерна лента или непрекъснато подаване на плочи. Принтерът Loop 3D на турската компания Teknodizayn Ltd е способен на нещо подобно и е единствения индустриален 3D принтер, който може да произвежда партида след партида, без необходимост от оператор.

Loop 3D има непрекъснат цикъл на производство, като може автоматично да премахне предметите от плочата след отпечатването им, да ги премести във вграден контейнер за съхранение и след това да започне отпечатването на следващата партида. И тъй като не се нуждае от оператор, който да го калибрира между отпечатванията, принтера може да продължи отпечатването, докато приключи работата.

 


Оператора може да избира отпечатване от STL или OBJ файлове чрез интегриран 10.1-инчов сензорен компютър. Размера на площта за печат е обширна 25 x 35 х 50 см и Loop 3D е способен да печата с от 10 до 400 микрона височина на слоя.

Благодарение на дюзата от закалена стомана и екструдера с двойна предавка, машината може да печата с различни материали, като фирмата твърди, че „буквално няма материал, които да не може да се използва от Loop, стига точката на топене да е под 300 ° С „.
Линейните водачи и механичните части са изработени от CNC машинен алуминий и са предназначени да помогнат на Loop 3D да постигне точност на позициониране по осите X / Y от 12.5 микрона, докато механизмът по Z оста е с точност до 0.3 микрона.

Loop 3D направи своя дебют на провелото се скоро търговско изложение във Франкфурт, Германия и въпреки че ще бъде достъпен в конфигурации за непрекъснато производство и единично отпечатване, няма информация кога ще стане това и каква ще бъде цената.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.