Хвърчило от приказки сътвориха хлапетата в Мездра

РАЙНА ТОШЕВА - неделя, 14-05-2017 - 18:59

Необикновено хвърчило се вее в сградата на общината в Мездра. Сътвориха го децата от пет забавачки, няколко училища и девет читалища. Дългото хвърчило е сглобено от 197 рисунки на тема „Любими български народни приказки” и е монтирано по парапета на стълбището в администрацията. Така всички граждани, които посещават общината, могат да се насладят на рисунките и да си припомнят приказките от детството.  На последния етаж, готова да излети, е разположена главата на импровизирания летателен апарат.

Поводът за приказното хвърчило е четвъртото издание на общинския фестивал „Магията на Мездра”, който даде старт на 44-те традиционни празници на културата „Мездра-май”. Първият ден, посветен на изобразителното изкуство показа постиженията на младите таланти.

Творбите, сред които има доста  професионално изработени, ще останат експонирани по този необичаен начин цял месец.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.