Миньори и енергетици правят детска площадка в Раднево

Христо Христов - вторник, 16-08-2016 - 11:48

Детска площаска върху площ от 4,5 дка на пустеещо пространство в квартал Гледачевски на град Раднево ще бъде изградена през следващите месеци, съобщи кметът д-р Теньо Тенев. Проектът за съоръжението е дело на специалисти от държавното „Мини Марица изток“ ЕАД. От дружеството са дарили и 50 000 лв в навечерието на професионалния си празник Деня на миньора, който се чества по традиция на 18 август. Още толкова са постъпили и от държавното ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД. 

За цялостната реализация на мини стадиона са необходими общо 400 000 лв, от ръководството на миньорската община се надяват и на други спонсори.
На плошадката са предвидени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, три площадки за деца на възраст до 12 години и открит фитнес. 
Част от съоръженията са проектирани за деца със затруднени двигателни способности. Теренът  ще бъде облагороден с алеи, пейки, озеленяване, осветление, поливна система, паркинг.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.