За дизайна на холограмата е използвана дъщерята на Хилда Казасян – Надежда

Румънската кралица Мария поздравява с „добре дошли” туристите в Двореца в Балчик

Ива Димитрова - четвъртък, 28-12-2017 - 16:58

„Добре дошли в моя кралски дворец” – така гласът и автентичната визия на бившата румънска кралица Реджина Мария посреща туристите в кабинета на съпруга си Фердинанд в Двореца в Балчик. Всичко това е възможно чрез 3 D холограма на кралицата, изработвана в продължение на една година. Първи атракцията видяха журналисти, а гостите на Двореца ще я видят от началото на следващата година. Желаещите пък могат да си направят и снимки до Мария.

Това е автентичният кабинет на Фердинанд, обясни директорът на Двореца Жени Михайлова. Изработката на холограмата на Мария в цял ръст била поверена на софийска фирма. Избрали визията на кралицата да е когато е била на 21 годишна. За да стане холограмата факт, бил доставен богат автентичен снимков материал – на тялото, на главата, жестове и пози, за да бъде пресъздаден характера й. Доставен бил и автентичен запис с нейния глас. За изработването на холограмата трябвало да се използва жив манекен. По овала на лицето и фигурата най се доближавала дъщерята на Хилда Казасян – Надежда, която всъщност е в основата на холограмата и нейните устни, макар и с гласа на Мария, произнасят на български и английски език „Добре дошли в моя кралски дворец”.

Приходите в Двореца през тази година са 1,800 млн. лева, което е с 200 000 лева повече от 2016 и 2017 г. е най-богата за нас година, обобщи Жени Михайлова.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.