За да скрият собствените си престъпления

Олигарси се опитват да унищожат държавата

Агенция Монитор - сряда, 29-11-2017 - 20:08

Поредната порция антибългарска пропаганда се изля през фабриката за фалшиви новини по поръчка на олигархията у нас.

Отново бе използван разработеният от Иво Прокопиев канал за фалшиви новини от чужбина – Барбара Йортел от „Тагесцайтунг“. Немската журналистка, работеща в иначе уважаваната чуждестранна медия, е прекарала триседмичен стаж в редакцията на „Капитал“, като от сърцето на българската фабрика за фалшиви новини успешно са я облъчили с опорните точки на задкулисието. Прокопиев вече употреби веднъж Йортел, разпространявайки чрез нея доказана фалшива новина за медийната среда у нас. Сега олигархът отново я използва, за да разпръсне новата опорна точка, която са разработили заедно с момчето за мокри поръчки на милиардера спекулант Джордж Сорос – Иван Кръстев. Става въпрос за старата теза на задкулисието колко зле е българската държава, как дори ЕС не може да помогне на властта у нас и че институциите не работят. Идеята да се унищожи държавността цели само и единствено олигарси като Прокопиев и побратимите му създадени от Костов – Цветан Василев, Сашо Дончев и Огнян Донев, да прикрият собствените си престъпления. Мръсните приватизационни сделки, чрез които са натрупали богатството си, предстои да бъдат ревизирани и единственият шанс да се избегне това е олигарсите някак си да дискредитират българските институции. „Процесът на приватизация при Иван Костов между 1997 и 2001 г. е един от най-големите удари върху българската икономика, върху българското общество за разпиляване на национално богатство и за концентрирането му в една много малка група от хора, които и в момента се изживяват и като общественици, и като бизнесмени“. Това коментира по този повод пред Канал 3 бившият председател на СДС Пламен Юруков. И тази малка група от хора, на която Костов връчи държавните активи, в момента яростно се опита да ги задържи с цената на всичко.

Идентична опорна точка прокара още преди седмица бившият комунистически галеник, настоящ апологет на дясното и слуга на олигархията Евгений Дайнов. Той в пряк текст се притесни за своя господар Иво Прокопиев, като обясни как цялата конституция се променяла, за да се ударят няколко души, сред които и розовобузият олигарх. Дайнов обаче не се усети, че с тази опорна точка в прав текст признава, че ревизията на приватизацията ще удари Прокопиев, значи олигархът има от какво да се притеснява.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.