В София

Заплатите на районните кметове с 200 лв. отгоре

Цветелина Стефанова - четвъртък, 18-05-2017 - 18:04

Заплатите на столичните кметове на райони, на кметства и на наместниците се увеличават с около 200 лева. В момента те са по-ниски от максималните размери, определени с постановление 67 на Министерския съвет. С най-високи заплати ще са кметовете в „Люлин” и „Младост”, където живеят над 100 000 души. Районните кметове там вече ще вземат по 2500 лева след увеличението. Със стотачка по-малко пък ще е заплатата на кметовете на „Красно село”, „Сердика”, „Подуяне”, „Слатина”, „Лозенец”, „Триадица”, „Красна поляна”, „Надежда”, „Искър” „Витоша”, „Овча купел” и Връбница. Останалите ще получават възнаграждение от 2200 лева.

Увеличение ще има и за кметовете на селата около София, като заплатите ще се движат между 880 и 1227 лева. Кметът на село Лозен ще получи 1320 лева, а най-малко пари на месец ще има кметският наместник на Клисура – 660 лева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.