Майките могат да стимулират ученето на чужди езици на децата си преди раждане
Google

Способността да се изучават езици се развива още в утробата

ГЕОРГИ СЛАВОВ - вторник, 18-07-2017 - 15:59

Американски учени са стигнали до извода, че способността да се изучават чуждестранни езици се развива още по време на бременността на майката, съобщава сайтът Нюрорипорт.

Специалисти от медицинския център в университета в Канзас и учени лингвисти проведоха сензационно изследване, при което доказаха, че умението да се изучават чужди езици може да се стимулира още преди раждането на детето.

От изследването станало ясно, че бебетата, които са само на няколко дни от виждането на бял свят, са крайно чувствителни към ритмичните различия между езиците. Предишни изследвания установиха, че при определено звуково въздействие, например при изменението на тембъра или на силата на езика, при последваща смяна на езика се променя и ритъмът на потребление на кърма от младенеца.

Изследвания на плода на възраст 6-9 месеца доказали, че още нероденото дете се оказва извънредно чувствително и към измененията на езиковите особености. А слушането на спокойна музика се отразява по изумителен начин на способността за изучаване на чуждестранни езици.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.