Държали пленниците под ключ в хотелска стая

Отвлякоха две момичета и млада жена

РАЙНА ТОШЕВА - вторник, 10-01-2017 - 15:01

Две момичета от врачанското село Лиляче и 25-годишна жена от Оряхово са отвлечени на 8 януари и са държани в плен в хотелска стая в Монтана. Според информация на МВР, сигнал за престъплението е подаден от майката на 19-годишното девойче, което успяло да й се обади късно в понеделник вечерта.

На посоченото място веднага бил изпратен екип от полицейски служители. Униформените освободили трите пленнички и ги закарали до районното полицейско управление в Монтана, където са разпитани. Девойките разказали, че са били заключени в стая на хотела и държани там против волята им. От МВР обаче не сочат, кой ги е похитил и защо.
По случая е образувано досъдебно производство за отвличане. За подобно престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 10 години, а когато жертвата е непълнолетна – до 15 г.

Кметът на село Лиляче Цветослав Цветков не можа да хвърли повече светлина по случая. Местният управник заяви, че не се сеща коя е майката, подала сигнала, нито кои са отвлечените момичета. Той заяви, че е питал кварталния полицай, но и ченгето не било информирано. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.