Измамник, преметнал с 20 бона пенсионери, се обеси

Ели Крумова - четвъртък, 13-10-2016 - 16:04

Единият от двамата мошеници, които на 8 октомври измамиха с 20 бона възрастно семейство от пловдивското село Голям Чардак, се е самоубил часове преди да бъде арестуван. Мъжът, който е от ромски произход и е имал в кариерата си дълъг престой в затвора, е знаел, че ще бъде арестуван за новото престъпление. Тъй като не му се е влизало пак зад решетките, е написал предсмъртно писмо, в което обяснявал какво, как и защо е извършил. Адресирал го е до прокуратурата и до близките си, след което се е обесил в дома на свои близки. Тялото му е било открито на 12 октомври.

„Полицията и прокуратурата си свършиха работата и моля правилно да бъде отразено. Престъплението не е разкрито, защото някой се е самоубил и е написал предсмъртно писмо, а защото разследването е проведено както трябва. Имахме дактилоскопна следа и свидетелски показания”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

На предсмъртното му писмо е вече изготвена графологична експертиза. Вторият мошеник, чието име разследващите знаят, все още се издирва.

Възрастните баба Мария и дядо Йордан наивно са се вързали на сложната схема на мошениците и са дали 20 000 лв. Пред дома им се появили двамата мъже. Единият се представил за детектив, а другият за заловен крадец, който миналата година измамил старците с 800 лв., докато поправял покрива им. Бабата не се усъмнила в достоверността на мнимия детектив, който ѝ разказал действителни случки от миналата година. Казал, че завел на крака крадеца за да види дали намерените у него пари съвпадат с ограбените от семейството. Докато разсейвали бабата и дядото мошениците задигнали парите и златото и изчезнали. Има съмнения, че двамата са извършвали и други крупни удари. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.