От срутването на терасата пострадаха и две коли, паркирани пред блока.
Снимка Varnautre

Газова бутилка уби жена във Варна

Агенция Монитор - събота, 24-10-2015 - 11:09

От взрива се е откъртила тераса, която е повлякла загиналата

Жена е загинала след инцидент с газова бутилка във Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайморския град. Инцидентът е станал снощи около 20:30 часа пред бл. 15 на ул.“Карамфил“. От взрива балкон се е откъснал от апартамент на седмия етаж. Загиналата възрастна жена е била във въпросния апартамент, когато е избухнала бутилката. Отломките от срутената тераса са повлекли тялото й, което е паднало от 7-ия етаж. Жената е починала на място, съобщи Varnautre.

Според хората от района се е чул много силен гръм. По думите на пожарникарите, става дума за техническа неизправност в газова бутилка, която е довела до инцидента.

От взрива леки щети има и по две коли, които са били паркирани пред блока. Полицията още установява самоличнотта на загиналата. Започнато е досъдебно производство. По първоначални данни жилището е обитавано от възрастна жена. Изяснява се дали същата е била сама в момента на взрива. На мястото се извършват процесуално – следствени действия за детайлизиране на обстоятелствата около инцидента.

По информация на Varnautre загиналата е на 85 години с инициали Н.Д. Нейни близки съобщиха, че тя е живеела в апартамента.

Тази вечер ще бъде извършена проверка дали от взрива е нарушена конструкцията блока. Експерти ще обследват дали след срутването на терасата има опасност за следващия - последен етаж от блока. Неговият собственик пък е силно притеснен, тъй като балконът на детската стая в жилището му се пада точно над срутената тераса.