В новия комплекс се извършва продажба, сервизиране и обслужване на пълната гама камиони от марките Volvo и Renault.

Камионите Volvo и Renault с нов дом в Бургас

Денислав Стоянов - петък, 14-07-2017 - 08:33

В комплекса се извършва продажба, сервизиране и обслужване на гамата

Камионите Volvo Trucks и Renault Trucks вече имат своя нов дом в Бургас. В новия комплекс в морския град вече се извършва продажба, сервизиране и обслужване на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Представителят на Volvo Trucks и Renault Trucks у нас – „Волво Груп България” откри новият собствен сервизен център в Бургас, като инвестицията в него възлиза на над 2 милиона лева. Базата се разполага на терен от близо 8000 кв.м в Индустриален и логистичен парк – Бургас, а площта на сервиза е 1302 кв.м. Строежът беше завършен в рекорден срок от 9 месеца. Сервизът разполага с модерно оборудване по световните стандарти на компанията. В него има три проходни канала, четири колонни подемника и три стенда. Капацитетът на обслужване е 3040 камиона годишно, като може да се работи по 6 камиона едновременно. Екипът се състои от 10 специалисти и мобилна група. Складовата база гарантира осигуряване на резервни части в рамките на 24 часа.

Инвестицията в собствен център в Бургас е част от цялостната стратегия на „Волво Груп България” за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

В сервиза има три проходни канала, четири колонни подемника и три стенда, като може да се работи по 6 камиона едновременно.

В официалната церемония по прерязването на лентата участваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, заместник-кметът на морския град Красимир Стойчев, председателят на борда на директорите на Индустриален и логистичен парк Бургас – Златина Георгиева, изпълнителният директор на парка – Стамен Стамов, заместник областният управител Владимир Крумов, изпълнителният директор на „Волво Груп България” Карин Йохансон и Роберт Гроздановски, вицепрезидент на „Волво Груп” за регион Централна и Източна Европа.

На събитието присъстваха и над 200 гости – клиенти на компанията. „Бургас и „Волво Груп” са силно свързани, тук ние се чувстваме у дома. Освен традиционното присъствие, което имаме в този регион от десетилетия, усещаме динамичното развитие на бизнес средата и получаваме професионално съдействие от местната власт”, обясни Карин Йохансон, изпълнителен директор на „Волво Груп България” след откриването. „Инвестирахме в собствен център, защото намеренията ни са дългосрочни. Ние сме тук, за да останем”, категорична беше тя. „За нас е важно да сме близо до клиентите си и да можем да им предложим ефективно и бързо обслужване. Затова основен приоритет за нас е развитието на сервизната ни мрежа в България и още по-качествени услуги”, обясни Карин Йохансон. Тя уточни, че за три години – от 2016 до 2018-а, компанията ще инвестира общо над 10 милиона лева в развитието на дилърската си мрежа у нас.

Тагове:  Volvo-Trucks

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.