Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров лично се включи в обновяването на предупредителните надписи из парка.

В парк „Лаута“ вече глобяват за люпене на семки

Ели Крумова - сряда, 04-04-2018 - 17:34

В пловдивския парк „Лаута” вече глобяват всички мърльовци, които люпят семки и ги изплюват на земята или си хвърлят фасовете по алеите. Глобата е 50 лева и до момента трима са били ужилени с нея. Из парка висят табели с текст:„Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба: 50 лв.“, припомниха от районното кметство. Табелите бяха обновени в сряда, за да може да бъдат виждани от хората, които в хубавото пролетно време пълнят парка вечер и в почивните дни.

Според кмета на район „Тракия” Костадин Димитров предупреждението дава ефект и сега паркът е по-чист. Гражданите приветстват усилията за поддържане на чистотата и подкрепят налагането на глоби спрямо малцината нарушители, които замърсяват околната среда, като чоплят семки или си изхвърлят фасовете от цигари извън достатъчното на брой кошчета за отпадъци. „От общинското предприятие „Градини и паркове“ прочистиха гората от изсъхнали клони, освежихме пейките, всички атракционни места за развлечения вече посрещат почитателите на природата“, каза кметът на „Тракия“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.