СОС прие обезщетението за топло, но след втория ден на аварията

Агенция Монитор - четвъртък, 23-02-2017 - 18:59

Столичният общински съвет прие предложението на "Топлофикация София" за обезщетение на абонатите, които мръзнаха цяла седмица, заради аварията. Точно 104 224 са абонатите, които са били без парно повече от 48 часа, ще си разделят едва 2 368 505 лева. Обезщетението ще се пресмята инвидуално за всеки блок, но ще се дава след първите 48 часа на студено. Аргументът на дружеството е, че според общите условия неустойка към клиентите се дължи чак след като изтекат въпросните два дни. Примерната фактура показва, че ако абонатът е бил без парно пет дни и по прогноза дължи сметка от 182,40 лв., неустойка за три дни е 21,89 лв. Сумата ще бъде отбелязана в отделно поле във фактурата за февруари.

Освен това всички хора, които са засегнати от аварията няма да плащат за дните с влошено или изцяло липсващо топлоподаване, като те ще бъдат приспаднати на отделен ред във фактурата, която ще пристигне на 15 март. От показанията на общия топломер в абонатната станция ще бъде сторнирано цялото количество енергия с влошени показатели, която е доставяна до клиентите в дните на аварията. До края на февруари ще бъдат разлепени съобщения с таблица какви обезщетения ще бъдат начислени за съответната абонатна станция.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.