Нова олигархична тесла

Иван Тропанкев - вторник, 13-06-2017 - 17:19

След теслата с тока и парното, на светло излиза поредната стъпка на шефа на КЕВР и близък до Командира експерт Иван Иванов в полза на задкулисието в страната. По всичко изглежда, че комисията отново се кани да ни бръкне в джоба, за да богатеят разследвани кукловоди. А поводът този път е “зелена енергия”.

 

Под предлог, че трябва да се стимулират ползващите слънчеви панели на жилищата си, КЕВР предлага да се въведат нови по-високи цени за изкупуване на излишъка им „зелена” енергия от 1 юли. Не може да отбележим, че това става не по настояване на бизнеса, нито на ползвателите на такива панели, а е предложение на Комисията. Няма как да ни заблуди твърдението, че става по европейска директива. Не е за вярване и че гражданите ще сложат повече панели на покрива си, отколкото им е необходимо за нуждите им. Всъщност хватката не е толкова в покривните конструкции, колкото във вкараните в същата графа “урбанизирани територии” – понятие с доста свободно тълкуване. И, разбира се, ще бъдат добре “стимулирани” производителите на панели.

Така че зад “добрите” намерения на Иванов, няма нищо добро. Закъсалите олигарси никак не се церемонят, когато трябва да бръкнат в чуждия джоб. И винаги използват пушилка - в случая новите цени на тока и парното - за да прокарат интересите си.

 

От сега е ясно и кой ще плати. Затова съответно трябва веднага да се даде отпор. За да знаят гражданите кой им готви поредната тесла. Най-вече да не се заблуждават, че някой иска да спре “зеления” ток, както се опитват да им внушат. А това означава, че преди да е станало късно, те трябва сами да си решат проблема.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.