Снимка БЧК

БЧК води Дядо Коледа в Хитрино

КРАСИМИР КРУМОВ - петък, 30-12-2016 - 15:18

В торбата има подаръци от Шумен, Габрово и Пазарджик за 94 деца в бедстващото село

Играчки и подаръци за 94 деца в Хитрино закара в предпоследният ден на годината Дядо Коледа. Добрият старец се оказа доброволец от шуменския екип на БЧК и пристигна в Хитрино с автомобила на местния председател Пламен Петров заедно с екип от джудоета, също доброволци. 
Идеята, която тръгна от граждани от цялата страна е да зарадваме децата в пострадалото от железопътната катастрофа село за Нова година, разказа пред "Монитор" Пламен Петров. В пункта на БЧК в Шумен готови опаковани пристигнали подаръци за деца от всички възрасти от Пазарджик, Габрово и Шумен. Подаръците са от деца за деца, защото са предоставени от учениците от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик и от Общинската организация на БЧК в Габрово. Според данни от общината в Хитрино в самото село имало 94 деца на възраст от 1 до 18 години.
 
Наред с това вършим и основната си работа, гледаме в момента да са осигурени хората с храна и вода, което е жизнено важно да оцелеят, всичко останало може да се урежда и по-късно, коментира Петров. Ден по-рано в Хитрино докараха трайно консервирани храни от хранителната банка на БЧК за 120 нуждаещи се семейства - общо 10 тона. Помощите са за населението в най-пострадалата част на селото северно от железопътната линия. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.