Новите златни момичета подкрепят кампанията на „МотоПфое“.
Снимка steniskanabala.bg
„Мото Пфое“ подновява благотворителната кампания

Златните момичета ще играят „С тениска на бала“

Агенция Монитор - четвъртък, 02-03-2017 - 14:07

Раздадоха 200 000 лева на бедни студенти за 3 години

Новите златни момичета ще набират средства за младежи в неравностойно положение. Благотворителната кампанията на „Мото Пфое“ „С тениска на бала“ стартира за поредна година и целта отново е финансова подкрепа на социално слаби студенти.

Освен ансамбъла по художествена гимнастика, в инициативата ще се включат изпълнителят Вензи и влогърът Крис Захариев.

„Отново стартирахме „С тениска на бала“, за да можем да осигурим качествено образование или съответно квалификация на деца, които не могат да си го позволят. Целта е те да могат да се включат в обществения живот на България като достойни граждани. До момента сме събрали 204 000 лв., това са 101 стипендии за 3 години“, сподели директорът на „Мото Пфое“ Атанас Фурнаджиев.

Основен партньор на „Мото Пфое“ в кампанията „С тениска на бала“ е Българският червен кръст. Петранка Недялкова, директор на столичния комитет на БЧК, обясни механизма, по който се раздават даренията. Цялата сума на една стипендия е 2000 лв., като се превежда на 3 етапа – при започване на висше образование, при записване на втори семестър и последната част се дава в началото на третия.

„С г-н Фурнаджиев установихме във времето, че това да станеш студент е много важна стъпка в живота на един човек. Всеки трябва да има тази възможност и да бъде подкрепен при необходимост“, сподели още Недялкова.

Тази година кампанията #steniskanabala представя 3 нови тениски, като всеки желаещ може да се сдобие с една чрез дарение и да подкрепи любимия си отбор. Златните момичета, Вензи и Крис ще изпълняват различни предизвикателства, като сложността им ще се увеличава с нарастване на броя хора подкрепили благотворителната кауза“.

На обновения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може онлайн или по банков път, да дари средства за образованието на абитуриентите без родители, а „Мото Пфое“ му предоставя символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската се предоставя при дарения над 20 лв.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.