Подобно на друга поредица на History - "Викинги", и "Залезът на тамплиерите" явно ще заинтригува зрителя чак към края на първи сезон.
HBO
СРЕДНА ХУБОСТ

Малко театър и много анимация в „Залезът на тамплиерите“

Агенция Монитор - неделя, 10-12-2017 - 14:01

Прекомерното театралничене и особен патос в дикцията бе патент на актьорите в българските сериали, но „Залезът на тамплиерите“ не прави изключение. Поредицата на History стртира премиерно в ефира на HBO миналия петък и първите два епизода изглеждат като зловещ микс между Cartoon Network за възрастни (анимацията в баталните сцени от птичи поглед и детайли като щедрото плискане на кръв е особено натрапчива) и репетиция на Шекспирова пиеса. Действието е мудно, на ръба на нула, но може би като в друг сериал на History - “Викинги“, и на този трябва да му дадем шанс, за да разгърне потенциала си след няколко епизода време.

Историята започва с падането на град Акра – последната крепост на Тамплиерите, където се губят следите на Свещения Граал. Години по късно се появява улика, подсказваща местонахождението на прословутата реликва, която повежда последните тамплиери, предвождани от Ландри (Том Кълън, „Имението Даунтън“, „Барут“) на мисия на живот и смърт в търсене на изгубената чаша на Христос.

От битките на рицарите в Светите земи, през сблъсъка им с краля на Франция, до тъмните събития, водещи до унищожаването на ордена на петък 13-ти, 1307 година – дата станала синоним на лош късмет – краят на историята на рицарите тамплиери не е била разказвана досега в своята цялост. Фокусирайки се върху теми като вяра, жертва, политика, любов, власт и отмъщение „Залезът на тамплиерите“ отвежда дълбоко в тайнствения свят на легендарното братство на монасите-рицари, за да разберем кои са били те и защо са били готови да се жертват за вярата. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.