7 години и 4 месеца ще прекара зад решетките Станчо Огнянов, който има зад гърба си вече една осъдителна присъда заради нанесена средна телесна повреда на свой съгражданин.

Кървава свада за мургавелка завърши със затвор

Христо Христов - четвъртък, 20-04-2017 - 12:46

7 години и 4 месеца ще прекара в затвора жител на град Николаево, обвиняем по дело за опит за убийство при свада за ръката на мургава мома.

Кървавият инцидент е станал късно вечерта на 18 септември м.г. насред центъра на градчето , където десетки роми се черпели по повод получените през седмицата социални помощи.

34-годишният безработен и неграмотен Станчо Огнянов се намесил в разпрата между с година по-младият Данаил Асенов и шурея му и забил 20-сантиметровото острие на касапски нож в стомаха му.

Според свидетелите спорът между родствениците били заради лековатото поведение на сестрата на Данаил. Извършителят на престъплението нямал никакво отношение по темата. Незнайно защо той освирепял, измъкнал ножа и и без да каже и дума - със замах го забил в тялото на жертвата, след което хукнал да се крие в квартал „Възраждане“, където живеел при свой приятел.

Тежко ранения и държащ в шепите червата си Данаил бил спасен от хирурзите в Стара Загора след направени му две тежки коремни операции.Униформените арестували Огнянов денонощие по-късно минути преди роднините на пострадалия да го линчуват.

По-малко от част продължи съдебното разследване,обвиняемият се съгласи на съкратена процедура и направи пълни самопризнания.

Постановената 11-годишна ефективна присъда бе съкратена с 1/3.Оцелелият след клането Данаил заяви, че няма финансови претенции, след като разбра че нападателят му има три непълнолетни дъщери от жена, с която живял без да има брак и нямал дори колиба в махалата.

Според жители на Николаево свадите за мургави красавици в махала „Възраждане“ , където живеят над 2 000 души били почти ежедневие. В повечето от случаите те приключвали с пукнати глави и счупени ребра, за пръв път „бойните действия“ се изнесли на централния градски площад.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.