СНИМКА МОНИТОР
АПИ:

Спешният ремонт на лявата тръба на „Ечемишка” не е платен

Агенция Монитор - сряда, 22-02-2017 - 17:53

Спешният ремонт на лявата тръба на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където преди това стана трагичен инцидент, отнел човешки живот, още не е платен на държавната „Автомагистрали“ ЕАД, съобщиха от АПИ.

В сряда обаче от дружеството в пътната агенция са входирани искането и сертификатът за разплащане на извършените дейности - демонтиране на старата осветителна конструкция и аварийно възстановяване на осветлението в тръбата за София. Част от посочените в сертификата единични цени са заложени в действащия в момента договор за възлагане на обществена поръчка с № РД33-4/29.05.2015 г., сключен след участие на дружеството в открита процедура, обявена от АПИ през 2015 г. При изготвяне на анализа за единичните цени за видове работи, които не са посочени в обществената поръчка, се спазват параметрите на ценообразуването по действащия договор, чл. 8, ал. 6.

От пътната агенция уточняват още, че след завършване на работата от страна на „Автомагистрали“, същите се отчитат пред АПИ с първични документи - подробни количествени сметки, констативни протоколи, фактури за материали и др., които доказват действително извършени работи. Експертите на пътното ведомство в момента проверяват предоставената сметка от „Автомагистрали“ и едва след приемането на документите от тяхна страна, се пристъпва към сертифициране и плащане на дейностите. Окончателно одобрената количествено-стойностна сметка на извършените работи ще бъде публикувана на интернет-страницата на АПИ.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.