Таен план за действие при смърт на Елизабет Втора

Агенция Монитор - петък, 17-03-2017 - 08:58

Таен план подготвя държавата за дните след като кралицата на Великобритания Елизабет Втора почине, разказват британските медии. Операцията е под кодовото име „Лондон бридж” и описва подробно описва всичко, което ще се случи след смъртта й от лицата, които ще носят ковчега й до дължината на топовните изстрели в нейна чест.

Последните й часове се очаква да бъдат проследени от нейния личен лекар, гастроентеролога професор Хю Томас, който ще контролира достъпа до нейната стая и ще помогне при избора на това каква информация за състоянието й да бъде публична.

Според доклад, когато кралицата умре, нейният личен секретар Кристофър Гайд ще съобщи новината, като първо ще се свърже с министъра на Великобритания. Кралицата ще се познае по кодовата дума "Лондон бридж", а цивилната част от персонала ще разбере за събитието по кодовите думи "Лондон бридж падна”.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.