През 2016 г. „Мото-Пфое” е продал 2191 автомобила Ford, сред които е и флагманът Mondeo.
Снимки Тони Тончев
Два нови дилърства за Volvo и Jaguar Land Rover отварят врати до месеци

„Мото-Пфое” отчете 15% ръст за 2016 година

Денислав Стоянов - вторник, 24-01-2017 - 14:15

Компанията е продала общо 2903 автомобила от четирите марки

Официалният вносител на марките Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar за България – „Мото-Пфое”, отчете 15% ръст на продадените нови коли за миналата година, спрямо 2015 г. На брифинг в столичния комплекс „Младост”, управителите на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев и Димо Николов оповестиха резултатите за компанията и автомобилния пазар в България за отминалата 2016 г. и откроиха накратко акцентите за настоящата 2017 г. През 2016 година традиционният лидер в автомобилния бранш у нас „Мото-Пфое” е продал общо 2903 автомобила, от които 2191 Ford, 418 Land Rover, 234 Volvo и 60 Jaguar. С този висок резултат компанията сериозно надскача официално отчетения за страната ръст от 10% за целия пазар на нови автомобили в България. Значителен е и ръстът на съпътстващите услуги в компанията – собствения лизинг на „Мото-Пфое”, съставляващ около 60% от общите продажби, застраховките от брокера „Пфое Агенция”, както и реализираните резервни части и сервизен труд.

През миналия юни компанията „Мото-Пфое” постигна Световен рекорд на Гинес с колона от автомобили Ford.

През миналата година компанията „Мото-Пфое” отпразнува своя 25-годишен юбилей и постигна Световен рекорд на Гинес с колона от автомобили Ford. Освен това благотворителната кауза на „Мото-Пфое” #steniskanabala спечели три пъти повече абитуриенти-участници през 2016 г. За пета поредна година 1,0-литровият бензинов турбомотор EcoBoost на Ford стана Световен двигател на годината. През 2017 г. за „Мото-Пфое” предстоят премиерите на няколко важни модела. Още в началото на годината ще дебютира новият SUV модел Ford Kuga, а в края на годината ще се състои премиерата на новата Fiesta. При Volvo се очаква новият кросоувър XC60, който е дългогодишен бестселър на марката в България и по света. При Land Rover съвсем скоро ще се появи новото Discovery 5, а при Jaguar се очакват вълнуващи изненади.

В края на годината е планирано откриване на две нови дилърства в София – за Volvo и за Jaguar и Land Rover.

С желание да стане първи избор за желан и доверен автомобилен партньор в България, „Мото-Пфое” работи по реализация на крупна инвестиционна стратегия за 2017 година. Компанията стартира строеж и в края на годината е планирано откриване на две нови дилърства в София – премиум центрове за Volvo и за Jaguar и Land Rover, които ще се намират в близост до пресичането на Северната скоростна тангента с Околовръстния път при Ботевградско шосе. При завършването на новите комплекси дилърствотото на Ford в столичния квартал Люлин ще бъде качествено преустроено и ще стартира строежът на ново дилърство на компанията в Пловдив.

Управителите на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев и Димо Николов (в средата) откроиха акцентите за 2017 г.

И през тази година „Мото-Пфое” ще продължи да инвестира в добри каузи за обществото, като продължение на корпоративната политика и социална отговорност на компанията. С твърда увереност в края на януари ще стартира четвъртият сезон на благотворителната програма #steniskanabala, в полза на по-нататъшното образование на абитуриентите сираци в цялата страна, а през лятото – поредното издание на Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство, с която „Мото-Пфое” подпомага устойчивото развитие и биоразнообразието в страната.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.