Следим вредните лъчи през телефона

Мила Мишева - петък, 03-02-2017 - 14:50

Правят регистър на електромагнитните излъчвания

Вредните лъчи ще могат да бъдат сверявани през джиесема. Това ще стане възможно със създаването на регистър на електромагнитни полета, който в момента се изработва от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Част от данните ще са публично достъпни и ще са нанесени на електронна карта на населеното място, което означава, че може да се проверят през приложението Google maps. Така на практика стига да имаме интернет на телефона можем да установим дали в даден обект има електромагнитно лъчение и какви са нивата. Проф. Мишел Израел от НЦОЗА обясни, че в регистъра вече има около 2000 обекта, които излъчват електромагнитни полета, като става дума за станции за мобилна комуникация. 
Той посъветва домакините да стоят на 30-40 см разстояние от микровълновата печка, защото уредът също може да е опасен. За да се пазим от вредни лъчи, трябва да пазим дистанция от 10 см и от рутера. 
НЦОЗА изгражда още два национални регистъра – на пациентите с редки болести и на болните от диабет. Очаква се да бъдат готови през април.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.