PIXABAY.COM
В ПАЗАРДЖИК

Конфискуваха 1 тон сурово мляко без документи

Агенция Монитор - понеделник, 06-02-2017 - 17:08

Конфискуваха 1 тон сурово мляко без документи в Пазарджик, съобщиха от Агенцията по храните. Суровината е превозвана без придружаващи ветеринарномедицински документи за произход. Млякото е конфискувано и унищожено, а на нарушителя е съставен акт.

По време на проверките през миналия месец в Пазарджик са бракували и унищожили над 26 килограма месни продукти, 42 килограма колбаси без маркировка и документи за произход. Инспекторите са извършили 395 инспекции, като са съставили 9 акта и са издали 42 предписания.

От агенцията допълват, че констатираните нарушения са свързани с неизпълнение на предписание за етикетиране на храни. Констатиран е колбас без етикет, както и съвместно съхранение на храни от животински произход с негодни за консумация продукти. При проверките е констатирано и влагане на подсладител над разрешената норма в боза, както и обект без удостоверение за регистрация, работник без лична здравна книжка, също и неизпълнение на изискванията за ученическото хранене.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.