В Дупница

Ромка изостави 6 деца за осиновяване и избяга от родилното след 7-мото

Северина Иванова - събота, 12-12-2015 - 13:39

Ромка от дупнишкото село Джерман изостави за осиновяване 6 деца и избяга преди два дни от родилното, след раждане на 7-то. Нелепият случай беше потвърден от полицаите в града. Анна Ш. родила момиченце едва преди два дни в общинската болница в Дупница. Веднага след привеждането й от родилна зала в стая, тя избягала по нощница и изоставила рожбата си. Само два часа по – късно се установило, че родилката Ана е изчезнала, а рожбата й останала сама в стаята. „Медиците от болницата ни потърсиха за съдействие, защото след раждане на дете е необходимо в рамките на 24 часа, то да бъде записано в регистъра и да му се даде име. Такова нещо родилката не е направила, поради което се наложи и нашата намеса“, коментираха униформени от Дупница.

Майката е открита след полицейска проверка в родната й къща в село Джерман. Съвсем спокойно жената обяснила, че няма възможност да отгледа детето си и решила да избяга. След разговор с униформените, Ана отново се върнала в родилното отделение в общинската болница. Жената решила, че няма да остави детето си за осиновяване и ще го отглежда в дома си. „Много нелеп случай, явно тази жена е свикнала да действа по този начин. Почти след всяко раждане тя бяга, после се връща, взима детето си и го отглежда до годинка. Практика е рожбите й да бъдат оставяни за осиновяване“, коментираха запознати.

Подобен нелеп случай беше регистриран и в Кюстендил, преди известно време. Тогава млада ромка, избяга от родилното отделение и изостави детето си. След тежко раждане, медиците спасиха живота й, а невръстната й рожба остана в кувьоз под грижите на неонатолозите в Кюстендилската болница.