Компостираме в кухнята с Zera

Агенция Монитор - понеделник, 23-01-2017 - 12:28

Компостирането на органичните отпадъци в домакинството е похвално, но компостирането има някои ограничения, като дългото време което отнема, за да се превърнат отпадъците в почва, това че може да привлича вредители и не би трябвало да попадат остатъци от месо. Но това не важи за новия уред Zera Food Recycler.

Проектиран от инкубатора за иновации WLabs на Whirlpool Corporation, мястото на Zera е в кухнята вместо в задния двор.

Потребителя започва всеки цикъл с изхвърлянето на хартиено пакетче Zera Additive  в кофата за боклук, състоящо се от кокосови влакна и сода за хляб. В кофата може да се изхвърлят отпадъци от растителни, месни и млечни храни, с изключение на кости и костилки от плодове, през цялата седмица. Плъзгащ се капак и сменяем HEPA / въглероден филтър не позволяват изпускането на миризма.

 

 

След като кофата се напълни, моторизиран свредел нарязва, смесва и аерира отпадъците, след това сместа се загрява. Твърди се, че в рамките на 24 часа, съдържанието на кофата за боклук, включително хартиения пакет с добавката, ще се превърнат в богата на хранителни вещества почва. Тази почва се събира в по-малък контейнер, в долната част на Zera.

 Всичко звучи много добре, но потребителите ще трябва да закупуват филтри и пакети Zera Additive, за да компостират.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.