доклад на Оксфордския университет

3-те най-вероятни причини за края на света

Агенция Монитор - сряда, 08-02-2017 - 17:39

Най-актуалните рискове за човечеството са пандемия, екстремни промени в климата и ядрена война, се казва вдоклад на Оксфордския университет. Той е съставен на основата на анкетирането на експерти в своята област, предава „Дейли мейл“.

Авторите на документа призоваха световните лидери да вземат мерки за понижаване на трите риска. Трябва да се положат повече усилия, за да се прекрати разпространението на вирусите Зика и Ебола, смятат експертите. Те подчертават също така необходимостта от мерки за предотвратяване на създаването на биологическо оръжие.

В Оксфорд призовават да се обърне внимание на методите за геоинженерство с цел предотвратяване на глобално затопляне. Например, предлага се пускане на сулфати в стратосферата, за да се понижи температурата на планетата.

Авторите на доклада предлагат да се създадат международни екипи, които да работят върху откриването и предотвратяването на глобални рискове.

„Пандемията, промяната на климата и ядрената зима не признават националните граници“, казват авторите на доклада.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.