Пеевски виновен, щом пречи на олигархията

Агенция Монитор - вторник, 09-01-2018 - 19:04

В традиция се превърна, когато нещо не е по вкуса на олигархичната шайка, израснала под крилото на Иван Костов, финансираната от нея Фабрика за фалшиви новини да обвинява за това Делян Пеевски. Стигна се дотам, че дори ако нещо, което дават по телевизията, подразни Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев или Сашо Дончев, техните придворни глашатаи да го приписват на депутата.

Първата поява на Емил Кошлуков в предаването „Още от деня“ по БНТ например явно никак не се понрави на Фабриката за фалшиви новини, тъй като не следва опорните точки, по които „Капитал“ и присъдружните им медии работят. Нито беше манипулирано общественото мнение в посока колко лоша е ситуацията в България, нито се преекспонираха негативните публикации, тиражирани през чуждестранните медии по адрес на нашата страна, а провеждането на равностоен дебат по темата за втория лифт в Банско без любимите на Прокопиев псевдоеколози да са на пиедестал направо е изкарало пяна на устата на глашатаите на олигархията. Какъв е изводът ли? Виновен е Пеевски. Още в подзаглавието на публикацията в „Клуб Зет“ - сайта на обвиняемия за укриване на данъци в особено големи размери олигарх Огнян Донев, се твърди, че Кошлуков си водел така предаването, защото преди това бил на работа в телевизията на Пеевски. В самия текст се упоменава, че всъщност нашият издател само е имал намерение да купи въпросната телевизия, а по-нататък се натъртва, че „имало подозрения, че водещият ще защитава интересите на Пеевски“ заради това. Значи Емил Кошлуков е работил в няколко телевизии през последните години. Една от тях в даден период Делян Пеевски е имал намерение да я купи, но не го е направил. На база на тези факти „Клуб Зет“ твърди, че сега водещият защитава интересите на нашия издател. Това е пример как от два самостоятелни факта, нямащи нищо общо един с друг, само на база общи ключови думи, се създава класическа фалшива новина.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.