Търсенето на новата гама Transit, Transit Custom, Transit Connect и Transit Courier е нараснало 23% спрямо 2014 г.
Снимки Ford

Ford е №1 при лекотоварните за 2015 година

Денислав Стоянов - четвъртък, 04-02-2016 - 16:00

Новата разширена гама на Transit изкачи марката от седмо на първо място

Новата и разширена лекотоварна гама на Ford Transit направи Ford лекотоварна марка №1 по продажби в Европа за 2015 г., което се случва за първи път от 18 години. С новата си разширена гама Transit марката Ford се изкачи от седмо до първо място само за 3 години. През изминалата година европейските клиенти са поръчали над 280 000 лекотоварни автомобила Ford, което е ръст от 23% спрямо 2014 г., когато добре познатият Transit отбеляза 50 години вярна служба към бизнеса по целия свят. Увеличението на европейските продажби и скокът от седмото до първото място на най-популярната марка лекотоварни автомобили бяха тласнати от новото семейство от четири модела – Transit, Transit Custom, Transit Connect и Transit Courier. Общо техните продажби наброяват 233 000 автомобила през 2015 г., което представлява ръст от 46 000 бройки спрямо предходната година.

Ford Ranger е най-продавания пикап, а през тази година марката ще представи смелия нов Ranger.

В същото време пикапът Ford Ranger изпревари конкурентите си и се превърна в най-продавания пикап с общи продажби от 27 300 бройки – ръст от 27% в сравнение с 2014 г. През последните няколко години Ford усърдно инвестира в развитието на новите си лекотоварни автомобили, които са здрави, икономични и предлагат модерни технологии в помощ на водача, като адаптивен круйз-контрол и предупреждение за напускане на пътното платно. В момента Ford разполага с най-новата лекотоварна гама в Европа, а тази година марката ще представи изцяло нови двигатели за Transit и Transit Custom, както и смелия нов Ranger.

Европейските клиенти са поръчали над 280 000 лекотоварни автомобила Ford през 2015 година.

Лекотоварните автомобили на Ford имат пазарен дял от 12,6% през 2015 г., което е увеличение от 1,2 процентни точки на годишна база, измествайки Volkswagen като най-продаваната марка. Миналата година беше 50-ата поредна година, в която лекотоварните автомобили на Ford са лидери на английския пазар, а марката заемаше водеща позиция и в Дания, Унгария, Ирландия и Турция. Всеки от четирите изцяло нови лекотоварни автомобила Transit постигна значителен ръст в продажбите през 2015 г., водени от флагмана Transit, който е автомобилът с най-бърз ръст в сегмента си, постигайки продажби от 73 000 автомобила или увеличение от 20% на годишна база. Transit Custom  продължи сериозния си ръст през 2015 г. и увеличени с 18% продажби спрямо предишната година и 99 700 бройки. Transit Connect е автомобилът с най-бърз растеж в сегмента си с продажби от 43 900 бройки, представляващи 22% увеличение на годишна база. Най-малкият модел - новият Transit Courier, е генерирал продажби от 16 500 автомобила през първата си пълна година на производство, плюс 22 800 допълнително продадени в Турция и вече се е устремил към лидерска позиция в сегмента.

През миналата година Fiesta получи нови цветове и модификациите Red & Black Edition.

Марката Ford отчита успехи и при леките автомобили. Малката Fiesta отново е номер 1 по продажби в сегмента си в Европа за 2015 година, превръщайки се в най-продаваната малка кола на Стария континент за четвърта поредна година. Клиентите са поръчали 314 432 автомобила Fiesta в Европа през миналата година в сравнение с 309 120 през 2014 г. Това е ръст от 2%, след като Ford въведе някои промени през миналата година, като например нови цветове и спортните модификации Fiesta Red & Black Edition.

Тагове:  FordTransitFiestaRanger

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.