Land Rover пусна уникални модели на Defender

Денислав Стоянов - неделя, 15-11-2015 - 12:10

„Мото-Пфое” представи лимитираните издания на всъдехода у нас

Официалният вносител на Land Rover у нас „Мото-Пфое” представи в шоурума на марката в София три специални модела на легендарния всъдеход Defender. Два от тях бяха новите лимитирани издания на модела Heritage и Adventure, а до тях присъстваше и специалното изпълнение на Defender, с който преди 2 години се проведе едномесечна експедиция в Африка. Тогава целият континент беше прекосен от север на юг, до Иглен Нос. В рамките на експедицията моделът премина през много изпитания, тежки пътни условия и премеждия без да срещне каквито и да било трудности в експлоатацията си.

Моделът Defender е първият Land Rover и е основоположник на всички други модели, произвеждани от компанията до този момент. Емблематичният британски всъдеход е в производство от далечната 1948 година. Той е символ на здравина, на неограничени възможности и висока проходимост на всякакъв вид терен. От Land Rover обявиха, че от края на 2015 г. производството на легендарният всъдеход ще бъде преустановено за период от около 3 години. Поради тази причина британската компания пусна в продажба три лимитирани серии на модела.

Специалните изданията на Defender се наричат Autobiography, Heritage и Adventure. Всеки от тях отдава почит на различен елемент от разнообразната функционалност на автомобила. Трите напълно различни интерпретации на Defender отразяват неговата сила и разнообразна функционалност. Те се задвижват от доказалия се 2,2-литров дизелов двигател на Land Rover, като Heritage и Adventure могат да бъдат поръчани и у нас. Лимитираните издания на Defender притежават несравнимите високопроходими качества на всъдеходите Land Rover и дават на бъдещите собственици най-доброто по отношение на дизайна и динамиката, и ги провокират да се впускат в приключения.

Изданието Heritage е вдъхновено от ранните модели на Land Rover и съчетава носталгични щрихи на дизайна със съвременни удобства. Предлага се на световния пазар и се отличава с неповторимия си зелен цвят Grasmere Green и контрастиращо бял покрив. Моделът Heritage се разпознава и по своята радиаторна решетка и надписа HUE 166, напомнящ регистрационния номер на първия Land Rover преди старта на масовото производство, кръстен Huey. Моделът е в производство от август.

Вълнуващото ново издание Adventure е предназначено за клиентите на Land Rover, които ценят откритите пространства и изповядват мотото на Defender „Пътувай навсякъде, направи всичко”. Той е оборудван с протектор под каросерията и гуми Goodyear MT/R, които да подсилят водещите в класа високопроходими възможности на Defender. Уникални табелки и купе с кожена тапицерия се грижат изданието Adventure да се откроява от останалите модели Defender. Моделът е в производство от август.

Изключителното издание Autobiography обещава повече динамика, лукс и комфорт, благодарение на всеобхватния списък на оборудването си, своя уникален двуцветен екстериор, изцяло кожена тапицерия Windsor и увеличение на мощността от 122 к.с. на 150 к.с. Изданието Autobiography, което беше пуснато на пазара във Великобритания и Европа през април, се произвежда само като модел 90 Station Wagon.