Somnox помага за по-добър сън

Агенция Монитор - вторник, 26-12-2017 - 14:10

Милиони хора по света, страдат от разстройство на съня, Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ определи липсата на сън, като обществено здравна епидемия. Somnox е най-новият опит за решаване на този проблема, използвайки технология път под формата на роботизирана възглавница, за която се твърди, че подобрява съня, като помага да се регулира дишането и издавайки предизвикващи сън звуци.


Въпреки че е наричан робот за сън, Somnox е по-скоро механична възглавница с формата на фъстък. Роботизираната възглавница подпомага съня със способността си да регулира дишането на потребителя. Чрез леко разширяване и свиване в успокояващ ритъм, производителят на възглавницата твърди, че човек бавно и подсъзнателно ще коригира собственото си дишане, съвпадайки с ритъма на Somnox.


Освен че коригира дишането, Somnox има вграден високоговорител с придружаващо приложение, програмирано да възпроизвежда избрани звуци, които спомагат за по-спокоен съня. Системата е заредена с предварително настроени звуци на сърдечен ритъм, приспивни песни и указания за медитация, но потребителя може също така да качи избрани от него звуци, които да му помогнат да заспи по-бързо.


В последните години има много високотехнологични помощни средства за сън, които възпроизвеждат звук, опитвайки се да предоставят на хората по-дълъг и по-дълбок сън.

Относно функциите на Somnox, компанията посочва няколко проучвания, подкрепящи твърденията, които свързват по-добрия сън с бавния ритъм на дишане.


Тези видове средства подпомагащи съня със сигурност ще помогнат на някои хора. Компанията предоставя данни от свое собствено проучване, при което след като са прекарали нощта със Somnox, 90% от потребителите заспиват по-бързо, докато 70% смятат, че са отпочинали по-добре.


Изработена от мека полиуретанова мемори пяна и сваляща се външна калъфка, Somnox тежи 1,9 кг и е с размери 35.5 х 20.3 х 12.7 см. Понастоящем роботизираната възглавница е предмет на кампания в Kickstarter, като цената за предварителна поръчка е € 449. Доставките е планирано да започнат през юли 2018 г., но компанията твърди, че вече всичко е готово да премине продукта в производство.

 

Тагове:  KSomnox

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.