12-годишен художник с изложба за Деня на българската конституция

Добромир Радушев - четвъртък, 12-04-2018 - 19:27

12-годишният Ованез Салбашян, възпитаник на Школа „Дедал“ и ученик в НУИ „Добри Христов“ във Варна подготвя първата си самостоятелна изложба в Арт салона на Апелативен съд на площад „Независимост“. Това става броени дни преди 16 Април, Денят на българската конституция и професионален празник на юриста и на съдебния служител. Според кратката и висока оценка на преподавателя в Школа „Дедал“, Цветан Кръстев, момчето е „Самороден талант, изключително талантлив, с вече изграден стил и начин на работа. Той не се бои да експериментира, да смесва техники и различни декоративни елементи в своите картини“, казва още специаалистът. 

 Ови расте край морето и сигурно затова не пести цветовете и техниките, с които рисува по всяко време. Обича умния си телефон, но и приятелите, с които споделя малкото си свободно време, за да обиколят из Морската градина. Може би и затова първата си самостоятелна живописна изложба Ованез Салбашян е озаглавил „Тайната градина“. Момчето обаче има и други свои детски мечти, като една от тях е да навлезе в необятния свят на дизайна.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.