За поредно нарушение собственикът им отнесе 500 лв. санкция

Арестуваха бикове и крави на детска площадка в Дупнишко

Северина Иванова - сряда, 26-04-2017 - 18:19

Контролното звено към общинската администрация в Дупница арестува бикове и крави в района на зона за отдих – спортен комплекс и детска площадка в село Самораново. Животните са установени на място и без никакъв надзор от страна на собственика. „До установяването на биковете и кравите се стигна след подаден сигнал от жител на селото. На място видяхме животните, които без никакъв контрол движеха из съоръженията и шашкаха всички посетители“, коментираха от администрацията в Дупница. Животните са собственост на дупничанина Б.Д., който ще отнесе максимална финансова санкция, описана в Наредбата за опазване на площите за обществено ползване. Съставен му е акт от служителите на контролното звено, като от началото на годината това е втори за същото провинение и глобата ще бъде в размер на 500 лева.
През миналата година, на въпросния Б.Д. са съставени няколко акта за същите си действия, които се обжалват в съда.
Глоба ще бъде наложена и на Г.А. от Самораново за допуснато навлизане на коне в обработваеми земи от жител на селото и унищожаване на земеделска продукция. След подаден сигнал вчера, служителите от контролно звено са установили нарушението и са съставили акт, който ще бъде в размер от 100 до 500 лева.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.