Таксите за клиентите им няма да се променят

Без втори стрес тест за пенсионните дружества

Агенция Монитор - вторник, 21-02-2017 - 15:42

Не се предвижда повторно провеждане на стрес тестове на пенсионните фондове. Активи, които веднъж вече са проверени, няма да бъдат проверявани повторно. Това съобщи Даниела Петкова от Асоциацията на пенсионните дружества по повод информацията, че Комисията за финансов надзор иска нови проверки на пенсионните. За проверката на балансите на дружествата обаче ще трябва те да си платят на външна одиторска фирма.

Също така Комисията за финансов надзор иска да повиши таксите си към всички поднадзорни дружества, припомни Петкова пред БНР.

Според нея увеличаване на разходите, било то чрез плащане на независими оценители или повишаване на таксите за надзорния орган, няма да се отрази добре на по-малките пенсионни фондове – печалбите им може и да не им позволят такива големи разходи, няма да могат да издържат.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.