Дружеството започна подмяна и на над 2250 м кабел под земята, който ще захранва 29 столични квартала.
СНИМКА АВТОРЪТ
ПОДГОТОВКА

ЧЕЗ проверява кабелите към зимните курорти

ВАСИЛ НАНЧЕВ - сряда, 07-09-2016 - 17:38

Профилактика на съоръженията, захранващи зимните ни курорти, започна ЧЕЗ, съобщиха от дружеството. „Предварително се установяват местата, където могат да възникнат проблеми, които своевременно да се отстранят”, обясни Цветомир Ралчев от компанията. Той добави, че в инвестиционния план на компанията влиза и подмяната на отделни електропроводи, захранващи туристическите центрове. По думите му, където има техническа възможност, по-голямата част от тях се захранват от две подстанции.

Ерепето за Западна България вчера представи проект за подмяната на кабел 110 киловолта в София. На 2 етапа ще бъдат подменени 2250 метра кабел и ще бъдат преустроени две подстанции. Инвестицията е за 2,3 млн. лева. След реализацията на проекта се очаква да се повиши сигурността на електрозахранването на 29 квартала в районите "Люлин", "Надежда", "Илинден", "Красна поляна", "Възраждане", "Сердика" и "Връбница". Подмяната на кабелите в столицата започна в средата на август и ще приключи в края на октомври. От компанията обясниха, че новият кабел не съдържа мед, което го прави "неатрактивен" за крадците. При повреда ремонтът му се прави много по-бързо.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.