Избирателната секция може да се провери и предварително по телефона или в интернет.

Проверяваме избирателната си секция в интернет или по телефона

Агенция Монитор - понеделник, 13-02-2017 - 15:22

Главната дирекция на МРРБ "Гражданска регистрация и административно обслужване" осигурява възможност на всички български граждани да направят справка в интернет или по телефон за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за избори за Народно събрание на 26 март 2017 година. Това съобщиха от министерството.
Избирателите могат да направят проверка чрез стационарен или мобилен телефон, като се избира номер 0800 1 4726. Телефонът е безплатен за цялата страна. Справка може да се направи и чрез SMS на номер 18429. Той е единен и за трите мобилни оператора, а цената на съобщението e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS-а се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за Народно събрание за въведения. Проверка може да се направи и през интернет.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.