Уволнен мъсти с огън на шефа си

РАЙНА ТОШЕВА - четвъртък, 20-04-2017 - 15:37

Уволнен служител от държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци” е арестуван за палежите на коли в Козлодуй, съобщиха от областната полиция на МВР във Враца. 51-годишният Тошко Йорданов е заподозрян в подпалването на „Фолксваген пасат“, собственост на началника му Анатоли Димчев в нощта срещу сряда. Пироманът направил опит да унищожи и паркираното до него „Рено Клио“, ползвано от съпругата на Димчев, но съсед се втурнал да гаси пламъците и те не нанесли сериозни щети по френската машина.

Тошко Йорданов работил по демонтажа на спрелия от експлоатация първи блок на АЕЦ, но системно отсъствал от работа. За изминалата година той има отработени 67 дни, а за тази 27. Заради системно нарушаване на трудовата дисциплина в деня преди палежа Йорданов бил уволнен. Вероятно това е причината за огнената вендета, смятат от разследването, което все още не е приключило. Освен това Йорданов е отправял заплахи за саморазправа с шефа си. Пред колегата си Йордан Иванински, който е и общински съветник, той казал, че ако го уволнят, за Анатоли Димчев ще има лоши последствия. „Още същия ден взимам една тръба и ще го ликвидирам, ще го оставя инвалид”, заканил се Тошко Йорданов. Йордан Иванински е бил разпитан от ченгетата и в показанията си не е премълчал за заплахите.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.